E-zine editie IIFree your mind

Hoe zijn jou de afgelopen maanden vergaan? Ik hoor zoveel verschillende verhalen van vrouwen over hoe ze de afgelopen -laten we zeggen- 3 maanden beleefd hebben. Voor de één was het hollen en stilstaan, de ander kwam juist in de rust en weer een ander is net een nieuw bedrijf gestart.

We kunnen hoe dan ook vaak moeilijk stillen zitten als ambitieuze vrouwen. En of je nou ambitieus bent in je bedrijf, in je baan of in het ontwikkelen van jezelf. Eén ding hebben we gemeen; we houden de touwtjes graag zelf in handen.

Zelf ben ik vooral bezig geweest met het neerzetten en verbeteren van m’n online training. Er zijn o.a. coachsessies aan toegevoegd. Zo kun je blended aan de slag met je eigen ontwikkeling; online in je eigen tempo en mij inschakelen om je te begeleiden.
Ook ik ben even buiten m’n comfort-zone (jeukwoord) gegaan. Ik heb 2 webinars gegeven. En ik was enorm zenuwachtig kan ik je zeggen. Want alles wat nieuw is en alle eerste keren zijn nou eenmaal spannend. Een jaar had ik dit niet aangedurfd. Maar één van de lessen die ik je mee kan geven is; doe wat je spannend vindt om je angsten te overwinnen. Je gaat je krachtig en trots voelen. En bij mij proefde het naar meer. 

Laat het me vooral weten als je specifieke vragen hebt over perfectionisme. Ik beantwoord en help graag!.
O ja, zou je me nog willen helpen met een kwestie waar ik zelf mee rondloop? Verderop lees je m’n vraag aan jou.

Veel leesplezier!

Hartelijke groeten,

Jolanda
Hallo!

Ik ben Jolanda Beverwijk-Kiewiet (1980). Ik was zelf altijd enorm perfectionistisch maar inmiddels heb ik de balans erin gevonden. Wat ik hiervoor nodig had en gedaan heb, koppel ik aan m’n vakkennis om zo anderen die perfectionistisch zijn te begeleiden. 

Ik ben trotse moeder van twee tieners en ben al heel lang gelukkig getrouwd met m’n jeugdliefde. 

Ben graag wat tegendraads en eigenwijs en ga altijd op m’n gevoel af. Bescheidenheid siert de mens maar ik kan ook enorm dominant en fel zijn. Ik heb een sterke, overtuigende persoonlijkheid maar blijf altijd nederig om te leren van anderen hun visie.
Yoga, hardlopen en mediteren geven mij de rust die ik nodig heb als tegenhanger van m’n drukke werk. En ik geniet enorm van wijnen met m’n vriendinnen.
“Lachen maakt het leven mooier.”

Pencil on Notebook
Blog
Over ego en bevestiging
Hoeveel positieve bevestiging hebben we nog nodig om ons goed te voelen. De bevestiging van anderen, van buitenaf dus. En wat doet dit met je eigenwaarde en je zelfbeeld als mens. 

Kun je nog vertrouwen op jezelf, zelfs als je de bevestiging niet krijgt? Dat wordt steeds meer een kunst in een wereld waar we -zo lijkt het- steeds meer met de buitenwereld bezig zijn. 

Hoe is het met jouw ‘binnenwereld’?


LEES VERDER


WebinarsOp woensdag 17 en donderdag 18 maart heb ik webinars gegeven om van je perfectionisme weer je kwaliteit te maken. Op 13 en 15 april geef ik deze nog een keer. GRATIS!
Aanmelden kan via deze link.
Ik behandel dan de volgende thema’s:
1. Uit je hoofd & rust in je lijf
2. Minder aantrekken van de mening van anderen
3. Meer lef en zelfvertrouwen
4. Bonus: grenzen aangeven en ‘nee’ zeggen
 Ondernemersdag
Woensdag 21 april train ik een groep van 6 ondernemers die van hun perfectionisme weer hun kwaliteit willen maken. Een hele dag genieten van de natuur op Ameland, een goede lunch en een mooie locatie bij De Plaets. In het najaar komt deze dag weer op de agenda. 
 Tips & Inspiratie

De mening van anderen
Het gebeurt te vaak dat we ons (onbewust) laten leiden door de mening van anderen. Het raakt ons als we geen overeenstemming hebben. Dit heeft er vooral mee te maken dat we als kind altijd ergens bij wilden horen. Dat is een natuurlijke eigenschap van de mens. Dat zit in ons oersysteem en heeft te maken met overleven.

Toch kun je -nu je volwassen bent- veel meer vertrouwen en bouwen op de mensen in je eigen omgeving. En die hoeft niet groot te zijn. Je bent niet meer het kind wat goedkeuring nodig heeft. Je bent een volwassen vrouw die haar eigen keuzes kan maken. Waarom raakt het ons dan soms toch nog zo? 

Omdat we denken dat anderen ons leuker vinden als we het met ze eens zijn. En we die goedkeuring denken nodig te hebben. Als je eenmaal de goedkeuring van anderen leert loslaten, ben je vrij om te bereiken en creëren wat jij wilt met veel minder stress, want je bent niet meer bezig met nadenken wat anderen ervan zouden vinden. 


Wat zijn de belangrijkste mensen in jouw leven? Wie doen er toe voor jou? Maak een rangorde-lijstje met namen van mensen waarvan hun mening echt heel belangrijk zijn voor jou. Op 1 zet je bijvoorbeeld je partner, op 2 je vriendin, op 3 je moeder, etc. 
Díe namen, díe mensen…die doen er toe. En de rest? Fuck de rest. Niet dat je nu asociaal moet worden maar laat hun mening niet van invloed zijn op wat je echt wilt. Het is altijd goed om meerdere visies aan te horen en kritisch te blijven. Maar laat geen dingen liggen waarvan je voelt dat ze goed voor je zijn. Of wat je zo graag wilt doen. 

Neem de regie van je leven in eigen handen. Stop met pleasen wat een ander vindt.
Wees geen kameleon die zich steeds schikt naar de ander en naar de situatie.
Als je je sterk en zelfverzekerd voelt dan heb je de goedkeuring van anderen veel minder nodig.


Input vs Output

Ben je ook zo iemand die heel veel informatie opslokt? Zelfhulpboeken, vakliteratuur, online trainingen en webinars volgen? Onverzadigbaar om jezelf autodidact te verbeteren. Ik hou van dit soort mensen. Altijd leergierig en op zoek naar meer. Wat ik je hier over wil meegeven is dat je dit vooral moet blijven doen. Maar kijk ook eens kritisch naar jezelf in hoeverre je het ook echt toepast, het gebruikt in de praktijk. 

Het blijft vaak ergens hangen en je gaat gauw over tot de orde van de dag. En van alles neem je zeker wel een stukje mee. Mijn tip aan jou is; pas toe wat je leert. Consumeer en produceer. Dat is je weg naar groei. Bovendien kom je er op die manier achter wat wel en wat niet bij je past.


Mijn vraag aan jou
Nu heb ik nog een vraag aan jou. Ik zou graag van jou willen weten of je interesse hebt in een online training over perfectionisme in combinatie met hooggevoeligheid (HSP). Ik hou niet van hokjes-denken of etiketten plakken. Nee, integendeel! Maar ik merk dat de vrouwen waar ik mee samenwerk vaak ook erg gevoelig zijn. En dat dat ook wel een ‘dingetje’ is om daar goed mee om te gaan. Wil je het me laten weten of jij (of iemand in je omgeving) daar naar snakt? Je zou me er erg mee helpen. Je kunt me mailen op info@jbkcoaching.nl of een appje sturen naar 06-46 290 229. Dank je wel.
Facebook Community
Een paar jaar geleden was ik bestuursvoorzitter van Meetingz. Met een groep van ongeveer 30 vrouwen gingen we 1x per 2 maanden borrelen, eten en hadden we een gastspreker over een interessant thema. Ontzettend leuke en gezellige avonden waren dat altijd. 

Maar nu, in het digitale tijdperk en een paar jaar verder neem ik je mee in een zijstap met dezelfde gedachtengang als toen: inspirerentips uitwisselen en elkaar versterken.

Een FB Community met alleen maar toffe, ambitieuze hardwerkende vrouwen. Ondernemer of geen ondernemer dat maakt me niet zoveel uit als je maar ‘ondernemend’ bent.  
Lijkt het je tof om gezamenlijk aan een besloten Facebook groep deel te nemen? Laat het me weten! 


PS.

Als lezer van m’n nieuwsbrief wil ik je ook attenderen op het e-book ‘Beter omgaan met perfectionisme’. Alleen de lay-out van de pagina’s word je al blij van! Doe jezelf niet te kort en investeer in jezelf. Daar kan geen excuus tegenop. 

Ik wil meer info over het e-book

 

Over de auteur

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Check m'n aanbod voor jou hier:

>