Mijn tijd komt nog wel. Dacht Sophie.

Theater
Een paar jaar geleden was ik met mijn nicht en tevens lieve vriendin naar de voorstelling Sophie. In de hoofdrol Tjitske Reidinga. Nou, dan heb je mij al om en geloof ik in een goede avond. En dat werd het ook.

Waar ik naar toe wil met dit blog is om even een kleine scene uit die voorstelling te lichten. De voorstelling gaat over de verschillende levensfasen van een vrouw; van jong meisje tot oma. We werden deelgenoot van haar conflicten, vreugde, verdriet en haar keuzes.

Scene
De scene die mij zo raakte ging over de fase in het leven van Sophie. Een fase waarin ze moeder was van jonge tienerkinderen. En zoals ik het me herinner wilde ze zo graag met haar zoon een weekend naar een Europese stad. Gewoon samen als moeder en zoon. Ik meende dat haar zoon rond de 12 jaar was toen dit plan ontstond. Om herinneringen te maken en te genieten van elkaars gezelschap. Het idee was er. Het plan was er. Echter de uitvoering ervan werd steeds vooruit geschoven. Want er kwam van alles tussendoor. Kleine dingen maar ook meer ingrijpende gebeurtenissen. En steeds had Sophie het wel in het achterhoofd; we gaan nog een weekend weg met z’n tweetjes. Maar ja, druk druk druk…

En zo verstreek de tijd. Tot op een dag haar zoon de leeftijd had dat hij liever met z’n vrienden en later met z’n vriendin op vakantie ging. Toen was het te laat. Het moment was voorbij. Voordat ze er erg in had, was haar zoon bijna volwassen en werd haar rol als moeder op een andere manier ingevuld.

Besef
Ik weet nog dat ik heb zitten huilen bij die scene. Mijn zoon was op dat moment nog maar 8 maar ik kon het me zo goed voorstellen hoe het leven door je vingers glipt. Hoe je van elk moment moet genieten en hoe dankbaar en gelukkig je mag zijn.

Backpacken
Een paar jaar later zijn wij als gezin 4 weken door Azië gaan backpacken. Het was de mooiste tijd van ons leven en reizen doen we nog steeds. Ook ik wil met m’n zoon (nu 12) zodra het weer mag een weekend naar een stad in Europa. En als dat nog lang duurt voordat het mag dan is Leeuwarden ook goed.

Pak je tijd voordat het te laat is.

Heb jij ook confrontaties of momenten waarop je heel bewust bent van de tijd? Ben benieuwd!

perfectionisme

Over de auteur

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Check m'n aanbod voor jou hier:

>