5 tips voor meer zelfvertrouwen

Het leven is veel makkelijker als je over wat zelfvertrouwen beschikt. In dit blog lees je 5 tips hoe je je wat zelfverzekerder kunt voelen. Wel zo fijn!

Geen zin om te lezen? Luister de podcast via de buttons hieronder.

1. Kijk eens wat vaker achterom

We zijn nogal gewend om vooruit te kijken op wat we nog allemaal willen bereiken. Vergelijk jezelf eens met jezelf. In plaats van met anderen. Anderen die al verder zijn of beter zijn in x of y. Blik eens terug naar een paar jaar geleden, wat deed je toen en waar stond je toen.

2. Durf te falen

Als je veilig bij je eigen taken blijft voel je je daarin sterk en zelfverzekerd. Nieuwe dingen ondernemen die je eng vindt en buiten je comfort zone liggen niet oppakken maken dat je jezelf klein houdt om verder te komen. Het kan zijn dat je het spannend vindt om iets nieuws te proberen of omdat je bang bent fouten te maken. Toch is dat 1 van de manieren om meer zelfvertrouwen te krijgen. Juist door dingen te doen die je moeilijk vindt of nog nooit gedaan hebt. Juist door op je bek te gaan, ga je groeien.

3. Doe alsof


Stel je jezelf eens voor alsof je je super zelfverzekerd voelt. Hoe ziet dat er uit? Welke gedachtes heb je en hoe voel je je? Probeer maar eens te doen alsof je veel zelfvertrouwen hebt. Door eerst een soort van rol aan te nemen kun je je dit steeds meer eigen maken.

perfectionisme

4. Neem het voortouw, toon initiatief


Door te pleasen en je aan te passen, heb je een meer volgzaam karakter. Ga eens aan de andere kant staan. Wees pro-actief en neem de regie. Dit zal misschien wat onwennig voelen maar dat is met alle nieuwe dingen zo. Door hiermee te oefenen wordt je er vanzelf beter in en zul je merken dat het je zelfvertrouwen doet vergroten.

5. Denk niet te lang na

Vaak is het gewoon een kwestie van doen. Als we eerst alles gaan wikken en wegen ontstaan er vanzelf weer de ‘monsterstemmetjes’ die ons op de rem zetten. Hoe langer je over iets nadenkt hoe groter de kans dan kan zijn dat je het ‘laat voor wat het is’. Doe eens gek, spring in het diepe, doe het gewoon!

Liefs,
Jolanda

Over de auteur

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Check m'n aanbod voor jou hier:

>