De wereld verandert in het voordeel van ons vrouwen

De wereld verandert

Als kind ging je af op je gevoel. Naarmate je ouder wordt, pas je je steeds meer aan, je leeft zoals je denkt dat het hoort. Afgaande op de -ongeschreven- regels en normen van de maatschappij. Aan de verwachtingen van je omgeving; thuis, op school en later in je werk. En dus handel je meer en meer vanuit je verstand, je ratio. Je leeft vanuit je hoofd.

En toch is het zo mooi om meer te leven vanuit je gevoel. Door te doen wat jij leuk en belangrijk vindt. Je eigen richting op gaan en keuzes maken die bij jou passen. Vaak voel je wel of iets wel of niet bij je past. Ook al druist het tegen alle ideeën van anderen in. Ook al vinden anderen daar wat van. Dicht bij jezelf blijven is het moeilijkste maar ook het mooiste en meest gezonde wat er is.
En dat kan nu meer dan ooit.

Geen zin om te lezen? Luister de podcast via de buttons hieronder.


De wereld verandert in het voordeel van ons vrouwen

Het is al een tijdje gaande. En als je goed kijkt kun je het ook zien. De wereld verandert. De wereld verandert in het voordeel van ons vrouwen.

Waar de maatschappij heel lang geregeerd werd door de mannelijke kanten, is er nu een transformatie gaande. Er komt meer ruimte voor het vrouwelijke. Emotie in plaats van verstand. Gevoel in plaats van ratio. We zien het langzaam veranderen. Als je goed kijkt kun je het ook zien. En je kunt het voelen. Er hangt een andere energie. Zonder hier een zweverig verhaal van te maken, wil ik je ogen openen. Om te zien wat er gebeurt. Dat er ruimte komt voor ons vrouwen.

Ratio was de norm

Jaren (eeuwen) lang werd de dienst werd uitgemaakt door mannen. In culturen, religies, staatsvormen, sport, organisaties, instanties en bedrijven. Mannen en hun dominantie regeerden en bepaalden. Dit was gericht op ratio, harde doelen en de buitenkant en kon zich ook wel agressief uiten. De ratio was de norm.
De mannelijke energie bevindt zich aan de rechterkant van het lichaam, de rationele kant en is gericht op ‘doen’. Doordat mannen domineerden was er onvoldoende ruimte voor het gevoel.

Stroomversnelling

Vrouwen waren ondergeschikt. In Nederland mochten vrouwen tot 1957 niet werken en gehuwde vrouwen werden als handelingsonbekwaam beschouwd. De vrouwelijke kant/energie is eeuwenlang onderdrukt. Denk alleen al eens aan de heksenvervolgingen.

Dat er gelijke kansen zijn voor vrouwen is nog niet eens zo heel erg lang geleden. Toch lijken we nu in een stroomversnelling terecht te komen. Een stroomversnelling van aandacht voor gevoel.

Ik zie veel voordelen van de vrouwelijke energie in onze maatschappij en merk dat dit nu meer tot uiting komen. Je zou in plaats van kanten ook over energieën kunnen spreken. De vrouwelijke energie bevindt zich aan de linkerkant, de gevoelskant en is gericht op het ‘zijn’.

Persoonlijke ontwikkeling

Je kunt het zien in het bedrijfsleven, in de media en in de politiek. Waar er voorheen vanuit de ratio bestuurd werd, ontstaat er steeds meer ruimte voor de emotie. Voor het gevoel, voor de zelfzorg en voor mildheid. Er is oog voor de gezondheid en persoonlijke ontwikkeling van de mens. Ieder modern bedrijf heeft budget en aandacht voor de zorg van de werknemers. Er is oog voor ‘zijn’.

Ik neem je mee. Ik neem je mee naar de wereld die er aan komt. Naar de wereld van het vrouwelijke. Van de emotie en van het gevoel. Maar ook van de verantwoordelijkheid en de daden. Van de kracht, de puurheid en de inspiratie.

De waarde van gevoel

Ga je mee? Ik neem je mee naar een gelegenheid, een kans. Een kans die je kunt grijpen om in te stappen en je te laten meevoeren naar deze nieuwe wereld. De wereld waarin jij jezelf echt kunt zijn. En waarin je jezelf kunt blijven. Want je zult je krachtiger voelen dan ooit tevoren. Juist door je vrouwelijke energie, je gevoel, aandacht te geven, zul je meer energie krijgen en ervaar je het leven prettiger en op een fijne manier intenser.

Uit de ‘doe’ stand, in de ‘zijn’ stand.

Wil je weten hoe die eruit ziet? Ontdek het hier.

Liefs,
Jolanda

Over de auteur

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Check m'n aanbod voor jou hier:

>